Stjepan Tomašek

Početna » Priče djelatnika » Stjepan Tomašek

Stjepan Tomašek

Stjepan Tomašek

45 godina, Kvaliteta
"Zdravo okruženje na radnom mjestu čini nas sretnim."

Zovem se Stjepan Tomašek. Zaposlen sam u tvrtki Tremak d.o.o. iz Domašinca na radnom mjestu rukovoditelja kvalitete. Imam 43 godine i predivnu obitelj koja je moja najveća podrška i inspiracija u životu. U slobodno vrijeme bavim se humanitarnim poslom. Vatrogasac sam više od 30 godina, obnašam dužnost zapovjednika DVD-a, VZPO i pomoćnik Županijskog zapovjednika VZMŽ. Na navedenim sam pozicijama preko 20 godina.

U Tremak d.o.o. došao sam 2013. godine, u meni sasvim nepoznatu metalnu industriju, koja svojim izazovima i prisustvom u našoj županiji zauzima vodeće mjesto u poslovanju. Razvojem tvrtke i izradom novih proizvoda koji se izvoze po cijelom svijetu, postavljeni su novi izazovi za mene. Na početku karijere radio sam u proizvodnom pogonu na vodećim pozicijama. Usvajao sam nova znanja, upoznavao zahtjeve i potrebe naših ključnih kupaca. Uzimajući u obzir da tvrtka posjeduje preko pet certifikata, zainteresirao sam se za nove izazove u svijetu kvalitete, što je za mene do tada bila potpuna nepoznanica. Ubrzo sam uvidio svoju šansu i potencijal, te sam se opredijelio za taj segment. Zahvaljujući direktoru, imenovan sam predstavnikom uprave za kvalitetu, sigurnost i okoliš.

Kvalitetnim pristupom i zahtjevima određenih normi upoznao sam nove načine rada i drugačiji pogled na poslovanje u globalu, budući da mi se otvorila prilika za životno napredovanje i usvajanje novih iskustava i znanja. Svoje potencijale vidim kod certificiranja i Audita, što mi daje novi poticaj za usavršavanje na seminarima i osobnim certifikatima. Sve svoje dosadašnje vještine, saznanja i rad u svijetu kvalitete rado dijelim sa svojim radnim kolegama jer samo kao tim postižemo više i nadopunjujemo jedni druge. Svaki novi dan novi je izazov, što čini moj posao uzbudljivim, a odabrao sam životni fakultet jer smatram da svoje znanje treba neprestano nadograđivati i prenositi na druge. Tako čovjek postaje bolja osoba, kako u poslu koji obavlja, tako i u društvu – jer jedno drugo savršeno nadopunjuje. Zadovoljni i motivirani ljudi  ključ su uspjeha, a zdravo okruženje na radnom mjestu čini nas sretnim te nam daje zadovoljstvo da samovoljno dolazimo na posao i dajemo svoj maksimum.